Boże Ciało 2026
witajcie

z racji iz zbliza sie kolejny długi weekend zamierzam wyskoczyc na wegry planowana droga to sanok - radoszyce - palota - humene- michalovce - trebisov - slovenske nove mesto - satorajuhely - i teraz mam zagwostke gdzie i na jakie baseny sie wybrac byłem juz w sarospatak, nyierghaza, miskosc, eger, kisvarda, mezokevesed, demjen, tiszajuvaros, co byscie polecili ciekawego 

pozdrawiam

ps chyba ze ktos sie chce dołączyc i mozemy jechac na 2 auta w razie czego prosze o PW
Odpowiedz
(23-05-2026, 8:31)Tony-snk napisał(a): witajcie

z racji iz zbliza sie kolejny długi weekend zamierzam wyskoczyc na wegry planowana droga to sanok - radoszyce - palota - humene- michalovce - trebisov - slovenske nove mesto - satorajuhely - i teraz mam zagwostke gdzie i na jakie baseny sie wybrac byłem juz w sarospatak, nyierghaza, miskosc, eger, kisvarda, mezokevesed, demjen, tiszajuvaros, co byscie polecili ciekawego 

pozdrawiam

ps chyba ze ktos sie chce dołączyc i mozemy jechac na 2 auta w razie czego prosze o PW

Witam 
Trochę mało danych podałeś 
Czy dzieci są czy tylko dorośli 
Na jak dlugo bo na krótko wyjazd nie bardzo się opłaca jechać Daleko 
Ale może Hajduszoboszlo trzeba być raz w życiu i wyrobić swoje zdanie 
Może Brerkfurdo tam raczej spokojnie i mało atrakcji dla dzieci 
I oczywiście Bogacs który najbardziej lubię po warunkiem że się nocuje na noclegach przez basenach lub kempingu 
Trasa podobna jak moja z okolic Jasła może kiedyś się umówimy 
Bo ja w tym roku w na Boże ciało próbuje Rumunię trochę zobaczyć 
Miłego wypoczynku.
Odpowiedz

pozdrawiam

Cześć 
Został, Egerszalok i Bogacz :-) 
Ja myślałem pojechać zobaczyć góry Matra.
Pozdrawiam
Odpowiedz

pozdrawiam

Ja proponuję  Berekfürdő
trochę dalej , 
ale ja mam dobre wspomnienia jako z klimatycznego miejsca
Odpowiedz
witam
idać drogą dedukcji padło na Bogacs - jezeli ktos chetny na wyjazd to pisac na PW mozemy na dwa auta jechac
Odpowiedz
hej! a ja bym wybrała Hajduszoboszlo, nie byłam tam pewnie juz z 10 lat Smutek Eger juz nam się znudził i troche zniechęcił ogolnym brudem na basenach.
Gdyby nie to ze za 2 tygodnie ruszamy do Chorwacji to z chęcią bym pojechała Szeroki uśmiech
Udanego wypoczynku
Odpowiedz
Wszystko, co dobre, szybko się kończy, więc czas zdać relację z wyprawy na Węgry.

Szybki wyjazd w czwartek rano, chwilę po godzinie 7. Trasa prowadziła przez Palotę, dalej na Humenné i Michalovce. Droga minęła bardzo sprawnie, bo już około 10 przekroczyliśmy granicę słowacko-węgierską i ruszyliśmy dalej w kierunku Demjén. Na miejscu byliśmy około 13, oczywiście z kilkoma przerwami na rozprostowanie kości.

Pierwszą kąpiel zaliczyliśmy w Egri Korona Borház. Na kampingu stało sporo kamperów na polskich numerach rejestracyjnych. Niestety w samych basenach było trochę słabo, ponieważ basen z ciepłą wodą dopiero napełniano. Pani w kasie uprzedziła nas, że potrzeba jeszcze sporo czasu, aby był gotowy do użytku. Nie przeszkodziło nam to jednak w korzystaniu z pozostałych atrakcji.

Ludzi było bardzo mało – kilku Polaków i trochę Węgrów w sędziwym wieku. Choć zaczął padać lekki deszcz, nie przeszkadzało nam to korzystać z uroków tego miejsca. Kiedy deszcz rozpadał się już na dobre, można powiedzieć, że mieliśmy całe baseny tylko dla siebie. ?

Muszę jednak przyznać, że według mnie cały kompleks wymaga odświeżenia. Widać miejscami brud i ogólne zużycie infrastruktury. Przy cenie 4900 HUF wejściówka wydaje się dość droga, zwłaszcza że pamiętam czasy sprzed około czterech lat, gdy kosztowała zaledwie 1600 HUF. No cóż, wszystko idzie w górę, a nasze zarobki ponoć też.

Po kąpieli wybraliśmy się na obiad do Piramis Étterem. Bardzo dobre jedzenie, a sam lokal położony jest nieco na uboczu. Obsługujący nas pan świetnie mówi po angielsku, więc nie ma żadnego problemu z komunikacją. Za pizzę, makaron, deser, colę i kawę zapłaciliśmy około 9000 HUF, więc cena była bardzo przystępna.

Następnie ruszyliśmy do naszego docelowego miejsca, czyli Bogács.

Nocowaliśmy w Harmónia Panzió, skąd spacerem można dojść na baseny. Sam pensjonat bardzo przyjemny – pokój z łazienką, klimatyzacją i lodówką, a do tego codziennie rano śniadanie. W naszym przypadku koszt wyniósł około 150 zł za osobę, więc wydaje się całkiem atrakcyjny. W pensjonacie mieszkali praktycznie sami Polacy – większość ze Śląska, podobnie jak my z Podkarpacia.

Kolejnego dnia spędziliśmy cały dzień w termach w Bogács. Cena wejściówki wynosiła również 4900 HUF. Część atrakcji była niestety w remoncie. Do dyspozycji pozostawał basen z ciepłą wodą pod dachem, drugi basen z ciepłą wodą na zewnątrz oraz dwa niewielkie baseny z wodą leczniczą.

Na terenie kompleksu znajduje się mnóstwo bufetów, gdzie piwo kosztuje od 1000 do 1200 HUF. Na kampingu przy basenach stało bardzo dużo polskich kamperów, których właściciele chyba urządzili sobie tam kilkudniowy pobyt. Zresztą większość osób korzystających z basenów stanowili właśnie Polacy.

Na miejscu można również dobrze zjeść. Oprócz langoszy dostępne są różnego rodzaju gulasze, haluszki czy talerze gyros. Każdy znajdzie coś dla siebie. Szkoda jedynie, że tak wiele atrakcji pozostaje w remoncie, ale mam nadzieję, że do rozpoczęcia sezonu wszystko zostanie ukończone.

Tego samego dnia po godzinnym odpoczynku wybralismy sie pozdzwiedzać Eger tam tez również pełno turystów, zwiedzilismy ruiny zamku bardzo fajna atrakcja z pięknymi widokami na panorame miasta. Polecam Wam równiez fajny lokal na rynku Bar Italia gdzie można smacznie zjeść , a wracając do Bogacs warto odwiedzić i kontemplować naturę przy stawach Horgaszto Bogacs. 

Reasmujac bardzo miła i przyjemna wyprawa. Polecam wszystkim
Odpowiedz
Niestety aktualnie wiele kąpielisk na Węgrzech wyglada słabo... brudno, odpadające kafelki to juz taki "standard" ;/ troche zraziłam się po ostatnich wypadach do Egeru czy Miszkolca, gdy wrociłam chora ;/ mimo wszystko Eger jako miasto bardzo lubię Uśmiech my powolutku już zbieramy się do Chorwacji Uśmiech ale po drodzę nocujemy nad Balatonem <3 pierwszy raz w Balatonmariafurdo Uśmiech Pozdrawiam !
Odpowiedz
Już mamy zaklepane na przyszły rok ;-)
Z trochę innej beczki - https://instytutgigi.pl/oferta/depilacja...-bydgoszcz 
To ma sens? Chcę kupić jako prezent partnerce.
Nie lubi depilacji. Czy to faktycznie daje trwały efekt?
Jakie macie doświadczenia?
Odpowiedz